Dermalogica MediBac Clearing, Meer volwassenen met acne

Dermalogica, specialist in huidverzorging, introduceert MediBac Clearing, een aantal producten voor acne die elkaars werking verhogen en die onmiddellijk en op lange termijn resultaat geven. Acne bij volwassenen neemt toe, zo blijkt uit onderzoek van “the American Dermatology Association”. Was het vroeger slechts een probleem van tieners, nu hebben ook twintigers en dertigers er last van. De acne is bij hen vaak langdurig en eventuele littekens blijven lang zichtbaar. Dat komt omdat de huid op die leeftijd zichzelf minder snel herstelt.

Een van de factoren die acne verergert is chronische stress en juist volwassenen krijgen steeds meer stress. Door langdurige stress ontstaat een te veel aan adrenaline en dat stimuleert de talgklierproductie. Een te veel aan talg is een goede basis voor acne.
Psychologische effecten kunnen uitbarstingen van acne veroorzaken. Dat is frusterend, geeft stress, waardoor de talgklieren harder gaan werken en dat leidt tot acne.

MediBac Clearing bestaat uit producten die acne bestrijden, gericht op de huidcondities van volwassenen. Zo drogen ze bijvoorbeeld de huid niet uit. De ingrediënten zijn voornamelijk plantaardig. Ze bestrijden de bacterie die verantwoordelijk is voor acne, ze verminderen overmatige productie van talg, ontstekingen, verwijderen dode huidcellen en kalmeren de huid.

Professionele behandeling
Om problemen goed aan te pakken zijn behandelingen door SK!N face2face een must. Met Face Mapping, een diepte analyse die verdeeld is over 14 zones in het gezicht, wordt vastgesteld wat de problemen zijn en waar de huid behoefte aan heeft. Deze Face Mapping wordt bij ieder bezoek herhaald, zodat de behandeling steeds wordt aangepast aan wat de huid op dat moment nodig heeft.

Wordt acne vastgesteld dan is naast het gebruik van MediBac Clearing producten een speciale MediBac Clearing behandeling iedere drie weken noodzakelijk. Met deze behandelingen wordt de talgproductie in evenwicht gebracht, ontstekingen gekalmeerd, bacteriën onschadelijk gemaakt en dode huidcellen verwijderd. Hierdoor versnelt het resultaat van de producten. Na enige tijd kan, om het effect op peil te houden, worden volstaan met een korte behandeling van 30 minuten.

Thuis worden de beste resultaten behaald door de MediBac Clearing producten in de volgende volgorde te gebruiken:

Clearing Skin Wash
Een zacht schuimende (zonder zeepbestanddelen) reiniger die de huid zuivert, een ontstoken en geïrriteerde huid kalmeert en nieuwe uitbarstingen van acne helpt voorkomen. Bevat een synergetisch werkende mix van anti-acne plantaardige extracten (zoethout, calendula, citroenschil, arnica, bergamot, distel) en 0,50 % salicylzuur. Verwijdert ophopingen van talg en dode huidcellen. Clearing Skin Wash is niet agressief, kan voor ieder huidtype worden gebruikt. Parabeen vrij.

Oil Control Lotion
Deze lichtgewicht hydraterende lotion bevat microsponsjes die een te veel aan talg absorberen. De huid wordt daardoor mooi mat. Antioxidanten en antibacteriële ingrediënten zuiveren de huid en beschermen tegen schade door vrije radicalen. Parabeen vrij. Belangrijke ingrediënten:

 • salicylzuur maakt de poriën schoon en kalmeert irritaties
 • niacinamide (vitamine B 3), gistextract, paardekastanje, zoethout, panthenol (vitamine B 5) en caffeïne reguleren de talgproductie, astringeren en verminderen ontstekingen
 • zinkgluconaat en caffeïne brengen de talgproductie in evenwicht en gaan ontstekingen tegen
 • hysop (antibacterieel en anti-onstekingen) voorkomt nieuwe acne uitbarstingen
 • schorsextract van enanthia chlorantha (boom die in West Afrika groeit) houdt de talgklieren in balans en verkleint de poriën

Concealing Spot Treatment
Een getinte crème met zwavel- en zinkoxide waarmee puistje kunnen worden aangestipt waardoor ze verdrogen. Tevens camoufleert Concealing Spot Treatment. Een goed alternatief voor diegenen die overgevoelig zijn voor Benzoyl Peroxide. Parabeen vrij. Werkzame stoffen naast zwavel- en zinkoxide: salicylzuur, niacinamide, zinkgluconaat, gist, kaneelschors extract, caffeïne en biotine.

Clearing Mattifier
Een op medische basis samengesteld product dat puistjes, zwellingen en een vette glans vermindert. Heeft een fluweelzachte formule die ook fijne lijntjes vermindert en de textuur van de huid egaal maakt. Kan over het hele gezicht worden gebruikt, is een prima make-up basis, maar kan ook alleen plaatselijk, bijvoorbeeld op de T-zone, worden aangebracht. Parabeen vrij. Belangrijke ingrediënten:

 • 2% salicylzuur, maakt de poriën schoon en kalmeert irritaties
 • retinyl palmitaat (vitamine A) normaliseert de huidfuncties en lost dode huidcellen op
 • groene thee, extract van de wortels van zoethout en kamille verzachten en gaan ontstekingen tegen
 • niacinamide (vitamine B 3), gistextract, paardekastanje, zoethout, panthenol (vitamine B 5) en caffeïne reguleren de talgklierproductie, astringeren en verminderen ontstekingen
 • zinkgluconaat en caffeïne brengen de talgklierproductie in balans en verminderen ontstekingen
 • kaneelschorsextract maakt bacteriën onschadelijk, astringeert en vermindert comedonen
 • druivenpitextract en vitamine A en E, krachtige antioxidanten, voorkomen schade door vrije radicalen

Overnight Clearing Gel
Deze gel voor ’s nachts voorkomt nieuwe uitbarstingen van acne, schakelt de P. acne bacterie uit, lost dode huidcellen op en vermindert een te veel aan talg. Parabeen vrij.
Belangrijke ingrediënten: salicylzuur, niacinamide, biotine, zinkgluconaat, gistextract, caffeïne,
tea tree olie, extract van rozemarijn en spiraea, groene thee en hyaluronzuur.

Sebum Clearing Masque
Een kleimasker dat zuivert, de textuur van de huid verfijnt, ontstekingen kalmeert en een te veel aan talg absorbeert. Het bevat alle belangrijke ingrediënten van Clearing Mattifier met daaraan nog toegevoegd kaoline en bentoniet om een te veel aan talg te absorberen en havermout, bisabolol en zoethout om irritaties te verzachten. Parabeen vrij.

MediBac Clearing Skin Kit (starter set)

 • Clearing Skin Wash (50 ml)
 • Clearing Mattifier (15 ml)
 • Overnight Clearing Gel (15 ml)
 • Concealing Spot Treatment (3 ml)
 • Sebum Clearing Masque (22 ml)
 • Oil Control Lotion (sample)

Persbericht: Dermalogica
dermalogica-2

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Facebook of Twitter!