Dermalogica Shave, voor alles wat een man nodig heeft

Dermalogica introduceert met trots Shave, een serie producten voor het scheerritueel en de huidverzorging van de man die helemaal aan zijn wensen voldoet. Dermalogica richt zich met Shave op zowel de conditie van de huid als het soort baard. Met als resultaat een super gladde èn verzorgde huid. Mannen willen zo min mogelijk producten die gemakkelijk in het gebruik zijn en snel veel doen. Shave voldoet daar volledig aan. Het is een korte serie, sommige producten hebben een dubbele functie, die gemakkelijk in het gebruik is, alle scheerproblemen oplost, de huid verzorgt, veroudering voorkomt en beschermt.

Mythe
Vogens Jane Wurwand, oprichtster van Dermalogica, is het een mythe dat mannen omdat ze een dikkere en steviger huid dan vrouwen hebben, meer kunnen verdragen. Geen man kijkt er naar uit om ’s morgens zijn huid met een vlijmscherp mesje te moeten bewerken. We hebben daarom uitgekiende producten samengesteld die een gladde, zijdezachte huid verzekeren en zelfs huidproblemen als acne, ingroeiende haren en tekenen van veroudering onderscheppen.

Een mannenhuid hoeft geen macho huid te zijn. Shave is daarom een drie-stappen plan dat de huid voorbereidt op het scheren, na het scheren de huid in balans brengt, verzacht en tegen UV-B en UV-A stralen beschermt. Het is de hoogste tijd, aldus Jane Wurwand, dat mannen afstappen van de oude gewoonte om zich te scheren met een geparfumeerd scheerschuim om vervolgens een geparfumeerde after shave op alcohol basis te gebruiken, die hun pas geschoren huid irriteert, met als gevolg rode vlekken, ontstoken haarfollikels en een vochtarme huid.

Het Dermalogica Shave system bestaat uit Pre-Shave, Shave en Post-Shave producten die een glad geschoren huid garanderen en kans op irritaties tot een minimum beperken. Daarnaast hydrateren ze de huid, gaan voortijdige veroudering tegen en beschermen tegen zon en licht.

Pre-Shave

 • Clean Bar
  Dit is een stuk zeep, zonder zeepbestanddelen, dat ’s morgens en ’s avonds wordt gebruikt. Dermalogica koos voor deze reiniger in de vorm van een stuk zeep, omdat die makkelijk is mee te nemen in een sport- of reistas. Clean Bar verwijdert vuil en vet zonder de huid vochtarm te maken. Het antiseptische tea tree met een complex van antibacteriële plantenextracten zuivert de huid en houdt ook de Clean Bar zelf bacterie-vrij. Havermout, allantoïne en zoethout gaan ontstekingen tegen en verzachten de huid. Melkzuur, gemalen haverkorrels en retinol lossen dode huidcellen op en maken de huid glad en zacht.
 • Daily Clean Scrub
  Dit twee-in-een product reinigt en exfolieert. De zacht schuimende formule verwijdert dode huidcellen, maakt de poriën schoon en gaat het ingroeien van haren tegen. Het schuim lift de baardharen, zodat goed op de huid kan worden geschoren. Wordt drie tot vier keer per week voor het scheren gebruikt. Tea tree en eucalyptus verwijderen micro-organismen en kalmeren de huid voor het scheren. Irritatie door het scheren en het peelende effect wat daarmee samen gaat wordt verzacht door een complex van tarwekiemen en gistextract. Hyaluronzuur hydrateert, aloë vera kalmeert en stimuleert het huidherstel. Extract van witte berk en citroen, twee krachtige antioxidanten, maakt vrije radicalen onschadelijk.
 • Pre-Shave Guard
  Voor een zware baardgroei is meer nodig dan een doorsnee scheercrème. De meeste producten bevatten alkalische ingrediënten om dikke, stugge haren te verzachten. Maar daarmee wordt de beschermende lipide laag van de huid aangetast en dat geeft irritaties. Pre-Shave Guard is een lichtgewicht, beschermende formule met een neutrale pH die onder Soothing Shave Cream wordt gebruikt. Pre-Shave Guard bereidt de huid voor door de haren zachter te maken. Zo worden snijwondjes en ingroeiende haren voorkomen. Het verkoelende, antiseptische kamfer verstevigt de huid, zodat de haren van de huid afstaan en goed tot op de huid kunnen worden afgeschoren. Essentiële olie van kruidnagel opent de poriën, verzacht de haren en kalmeert de huid. Menthol verkoelt de huid, voorkomt ontstekingen en vermindert jeuk door irritatie. Glycerine en hyaluronzuur hydrateren en zorgen ervoor dat het mes goed over de huid glijdt.

Shave

 • Soothing Shave Cream
  Deze super zachte scheercrème vertroetelt de huid, voorkomt irritaties, roodheid en verwijdert bacteriën die acne kunnen veroorzaken. Vitamine E, extract van vlierboom en duizendblad versterken de huidbarrière en bestrijden vrije radicalen. Jojoba-olie en shea butter verzachten en verzorgen de huid. Hyaluronzuur hydrateert en menthol verkoelt.
 • Invigorating Shave Gel
  Een multipurpose product. Bij uitstek geschikt voor het effect van een klassieke scheerbeurt zoals bij de barbier. Daarnaast voorziet deze vetvrije gel de huid rijkelijk van antioxidanten die voortijdige veroudering voorkomen. Dankzij de kleurloze, transparante formule is goed te zien waar nog haren zitten. Extract van tarwekiemen en gist gaat irritaties, roodheid en het mechanische peelende effect van scheren tegen. De lipide barrière wordt daardoor niet aangetast. Hyaluronzuur hydrateert en menthol verkoelt. Essentiële olie van kruidnagel opent de poriën, verzacht de haren en kalmeert de huid. Menthol en pepermunt verkoelen de huid, voorkomen ontstekingen en verminderen jeuk door irritaties. Het antiseptische tea tree verzacht de huid tijdens en na het scheren en vernietigt micro-organismen.
 • Close Shave Oil
  Deze olie legt een filmpje tussen de huid en het mesje. Daardoor kan dicht en heel precies op de huid worden geschoren zonder dat het mesje wondjes maakt. Kamfer verkoelt, zuivert en verstevigt. Kruidnagelolie opent de poriën, maakt de haren zachter en beschermt de huid tegen het scheergeweld. Tea tree- en cajuputi olie hebben een sterke antiseptische werking, kalmeren en verzachten de huid. Olie van sojabonen verzorgt de huid en beschermt de lipide barrière.

Post Shave

 • Post-Shave Balm
  Een heerlijke product dat alle mogelijke minder prettige gevolgen van het scheren verhelpt, maar ook het ingroeien van haren voorkomt evenals een te veel aan talg in de follikels. De hersteltijd van de huid na het scheren wordt met deze lichtgewicht, vetvrije, hydraterende balm sterk verkort. Salicylzuur vermindert de kans op ingroeiende haren en maakt de follikels schoon. Een complex van niacinamide, caffeïne, biotine, gistextract en zink gluconaat in combinatie met de plantenextracten van paardekastanje, argania, serenoa en sesamzaad reguleert de talgproductie en voorkomt een vettige glans. Zoethout, aloë vera, allantoine en artisjok (antioxidant), kalmeren en verzachten.
 • Daily Defense Block SPF 15
  Een lichtgewicht moisturizer die na het scheren de beschermende huidbarrière herstelt en veroudering voorkomt. Beschermt tegen UV-B stralen. Vrije radicalen worden bestreden met extracten van zoethout, tarwekiemen, druivenpit en vitamine E. De beschermende huidbarrière wordt versterkt door organische siliconen, vitamine E en lavendelolie. De hydraterende effecten, celherstel en het verminderen van huidirritaties door het scheren komen van hyaluronzuur, allantoïne, panthenol en lavendelolie. Dermalogica’s UV Smart Booster Technology voegt antioxidanten toe aan het SPF complex. Opuntia (cactussoort) stimuleert de enzymen in de huid die dode huidcellen afstoten. Zo worden ingroeiende haren en verstopte follikels voorkomen.

Shave Kit (starter set)

 • Daily Clean Scrub 44ml
 • Pre-Shave Guard 22ml
 • Soothing Shave Cream 74ml
 • Post-Shave Balm 10ml
 • Daily Defense Block SPF15 22ml
 • Invigorating Shave Gel (sample)

SK!N face2face geeft Shave Mapping’s, analyses die bepalen wat de huid nodig heeft en hoe de haargroei verloopt, zodat met de juiste producten het scheerresultaat optimaal is en de huid tip top verzorgd is.

Persbericht: Dermalogica
dermalogica-3

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Facebook of Twitter!