Dermalogica ChromaWhite TRx voor een vlekkeloze, egale en stralende huid

Nederlandse cosmetica journalisten hebben al drie keer een Astir Award toegekend aan Dermalogica voor een innovatief product.

Nu introduceert Dermalogica weer een innovatieve serie, ChromaWhite TRx, voor een vlekkeloze huid met een egale teint. Pigmentvlekken verminderen en het ontstaan van nieuwe hyperpigmentatie wordt voorkomen. Binnen vier weken is resultaat te zien.

Whitening producten zijn in Azië een hype, want een egale, blanke huid is daar een teken van status. Deze rage is nu ook overgeslagen naar andere continenten, maar om een heel andere reden. Het blijkt dat met een onregelmatige teint en donkere verkleuringen we er 10 tot 12 jaar ouder uit zien dan we zijn; dat staat o.m. in een artikel in het wetenschappelijke tijdschrift Evolution and Human Behaviour. Rimpels alleen bepalen dus niet onze leeftijd, maar eerder een gelijkmatige teint en een stralende huid zonder hyperpigmentatie.

ChromaWhite TRx van Dermalogica is het eerste oplichtende systeem dat in drie stappen hyperpigmentatie aanpakt en tegelijkertijd het algehele huidbeeld en de conditie van de huid sterk verbetert. Die drie stappen zijn: voorbereiden, voorkomen en beschermen.
Pigmentatie ontstaat door vijf elkaar opvolgende processen. ChromaWhite TRx verstoort die processen door bijvoorbeeld signalen van de cellen te onderscheppen.

De eerste voorbereidende stappen binnen het ChromaWhite TRx systeem zijn reinigen en exfoliëren. Daarna kunnen de werkzame stoffen beter in de huid doordringen.

Vervolgens worden pigmentvlekken op celniveau voorkomen met een aantal doelgerichte producten. Een moisturizer met SPF30 (titaniumdioxide en zinkoxide) beschermt tegen milieu invloeden en uv-straling die hyperpigmentatie stimuleren. ChromaWhite TRx herstelt ook de glans en laat de huid stralen.

Oorzaken van hyperpigmentatie kunnen chemische stoffen zijn, zoals parfums (bij mannen kunnen ze ook ontstaan door geparfumeerde after shave’s), onder invloed van zon, door een verstoorde hormoonbalans (zwangerschap, “de pil”), na ontstekingen zoals bij acne, door bepaalde medicijnen, na haarverwijdering met laser en ze kunnen ook erfelijk zijn bepaald. En uiteraard door veroudering, dan ontstaan ouderdomsvlekken. Het is over het algemeen zo, dat UV-licht een aanzetter is voor de vorming van pigment. Daarom is het zo belangrijk bij gebruik van producten als ChromaWhite TRx altijd een moisturizer met een SPF30 te gebruiken.

De lijn bestaat uit 7 nieuwe producten. Dermalogica heeft een Aziatische firma in farmaceutische werkstoffen benaderd voor high tech ingrediënten die nog nooit zijn gebruikt in oplichtende producten. Zo is voor de eerste keer voor dit doel oligopeptide-34 gebruikt.

Met drie werkstofcomplexen een mooie, egale, vlekkeloze huid:

 • Oligopeptide 34 controleert de aanmaak van melanine; pompoen, papaya, salicyl- en melkzuur exfoliëren de huid en stimuleren de celvernieuwing.
 • Algenextracten houden de boodschappers die aan de cellen opdracht geven om pigment aan te maken in bedwang. Vitamine C en vitamine C derivaten zoals magnesium ascorbyl phosfaat, niacinamide en ascorbyl glucoside dragen bij aan het oplichtende effect zonder de huid te irriteren.
 • Phyticzuur (uit tarwezemelen) en zink glycinaat schakelen het tyrosinase enzym uit dat de vorming van melanine stimuleert. Hydraterende ingrediënten, shea butter en hyaluronzuur voorkomen dat de huid droog wordt en ze verhogen de souplesse en de veerkracht.

Deze werkstoffen verhogen elkaars werking.

Producten:

 • Tri-Active Cleanse
  Verbetert de helderheid van de huid, maakt dode huidcellen los en bereidt de huid voor zodat de hierna volgende enzymen, peptides en oplichtende stoffen optimaal in de huid kunnen doordringen. De huid is super schoon en verzorgd.
 • Powerfoliant2
  Verwijdert dode huidcellen en intensiveert de opname van oplichtende werkstoffen. Maakt de huid glad en stralend. De ingrediënten, zuren en vitamine C zijn ingekapseld waardoor ze niets aan werkzaamheid verliezen. Ook de ingenieuze verpakking waarborgt dat. Via een druk op de dop komt het poeder in de vloeistof. Even schudden en vijf tot zes druppels kunnen met de bijgeleverde pipet worden opgezogen.
 • C-12 Concentrate
  Een zijdezacht en krachtig serum met de hoogste concentratie werkzame stoffen, maakt de huid lichter en egaal, vermindert verkleuringen en verheldert de teint.
 • Extreme C
  Een poeder dat in aanraking met de huid een emulsie wordt. Bevat 10 % magnesium ascorbyl phosfaat, oplichtende ingrediënten en exfoliërende stoffen om de huid te verhelderen. Stimuleert het oplichtende effect, versterkt de verdediging van de huid tegen toekomstige verkleuringen.
 • Pure Night
  Een voedende en verhelderende moisturizer voor de nacht, die hyper-pigmentatie vermindert en de huid verzorgt. Maakt fijne droogtelijntjes glad, voedt de huid, verbetert de huidbarrière waardoor vochtverlies wordt voorkomen en beschermd tegen schade van buitenaf.
 • Pure Light SPF30
  Een luchtige moisturizer die de huid verzorgt en stralend maakt. Voorkomt verkleuringen, verzacht fijne droogtelijntjes en voedt de huid. Titaniumdioxide en zinkoxide beschermen de huid tegen UV-licht dat pigmentverkleuringen en veroudering veroorzaakt. Antioxidanten en plantenextacten voorkomen vrije radicaalreacties.
 • ChromaWhite TRx Complex
  Een sterk geconcentreerd oplichtend complex met een exclusieve mix van peptides, mineralen en plantenextracten dat verkleuringen vermindert, voorkomt en de huid stralend en egaal van kleur maakt. Voor een optimale aanpak van een huid met hyperpigmentatie zijn behandelingen en advies betreffende de producten een must. ChromaWhite TRx is geschikt voor hyperpigmentatie van gezicht, hals, décolleté en handen. Het heeft geen irriterende bijwerkingen zoals hydroquinone, de zo bekende blekende stof die in veel landen en ook in ons land is verboden.

ChromaWhite TRx producten zijn veilig, verminderen hyperpigmentatie zoals ouderdomsvlekken en voorkomen processen die leiden tot overmatige pigmentvorming. Consumenten verlangen waar voor hun geld, ze willen effectiviteit van producten en behandelingen. Dan zijn ze bij Dermalogica aan het juiste adres.

Persbericht: Dermalogica
dermalogica-4

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Facebook of Twitter!