Dermalogica AGE Smart – Slimme producten die de oorzaak van huidveroudering aanpakken

AGE Smart is een doorbraak van Dermalogica in de aanpak van huidveroudering. Het is een wetenschappelijk geavanceerde, innoverende serie, die schade aan een ouder wordende huid voorkomt en herstelt. Schade die wordt veroorzaakt zowel door factoren van buitenaf als van binnenuit. AGE Smart pakt de oorzaak aan van rimpels, vochtverlies, pigmentvlekken, verslapping en verlies aan veerkracht.

De zon is veruit de belangrijkste veroorzaker van huidveroudering door externe factoren. Onder invloed van zonlicht ontstaan reacties in de huid waarbij vrije radicalen vrijkomen die o.m. celmembranen beschadigen. Ook ontstaan enzymen die collageen, elastine en hyaluronzuur afbreken. Van binnenuit veroudert de huid o.m. door afvalstoffen die collagene en elastine vezels verharden waardoor ze breken. Op zowel vrije radicalen, als enzymen en afvalstoffen heeft AGE Smart van Dermalogica een afdoend antwoord.

1. Vrije radicalen
Wanneer UV licht op de huid komt ontstaan vrije radicalen. Die zoeken een molecuul op waar ze zich aan kunnen hechten waardoor steeds meer vrije radicalen ontstaan, de zogenaamde kettingreactie. Ze vallen weefsels aan waardoor de structuur van de huid uiteenvalt. De lipiden waaruit de membranen van de cellen bestaan zijn enorm gevoelig voor vrije radicalen.
Door vrije radicalen ontstaat lipide peroxidatie, waardoor de celmembranen beschadigen. Dat kan bijvoorbeeld leiden tot lekkende capillairen, zoals bij couperose, hyperpigmentaties (pigmentvlekken) en cellen die niet meer kunnen functioneren.

AGE Smart is voorzien van complexen die veroudering door vrije radicalen bestrijden. Die bestaan uit een combinatie van:

 • anti-oxidanten als witte thee, vitamine C en vitamine E
 • glucosamine, melkzuur en magnesium ascorbyl phosfaat (voorkomen hyperpigmentaties)
 • bioflavonoïden uit witte thee en zoethout (voorkomen gebroken capillairen)

2. MMP’s , Matrix Metallo Proteïnasen
Onder invloed van zonlicht worden MMP’s, enzymen, in de huid aangemaakt die collageen en elastine afbreken evenals het hyaluronzuur dat van nature in de huid aanwezig is. Naarmate we ouder worden wordt het vermogen van de huid om collageen en elastine aan te maken minder, waardoor de huid verslapt en minder elastisch wordt. Ook wordt het hyaluronzuur minder waardoor de huid vochtarm wordt. Age Smart is voorzien van complexen om de vorming van MMP’s te verminderen en de aanmaak van hyaluronzuur te bevorderen.

 • soja, peptiden en polyfenolen van witte thee gaan de vorming van MMP’s tegen en stimuleren de aanmaak van collageen
 • peptides, vitamine C en gistextract stimuleren de aanmaak van collageen en hyaluronzuur in de dermis

3. AGE’s , Advanced Glycation Endproducts
Suikermoleculen gaan een reactie aan met eiwitten (collageen) in de huid. Dit heet glycosylatie en hierbij ontstaan AGE’s waardoor collageen en elastine verharden. Ons lichaam kan AGE’s niet vernietigen en daardoor ontstaat dramatische veroudering van de huid. Want, bij het vrijkomen van AGE’s komen ook nog eens een heleboel vrije radicalen vrij. AGE’s leiden tot voortijdige veroudering, ontstekingen en zelfs tot celdood. AGE Smart bevat een unieke peptide, LYS/ARG polypeptide, met glucosamine en soja isoflavonoïden om een te veel aan suikermoleculen te vangen en zo de vorming van AGE’s te voorkomen. Tevens wordt het ontstaan van vrije radicalen in de kiem gesmoord.

AGE Smart bestaat uit tien producten, waarvan de vijf volgende nieuw zijn:

 • Skin Resurfacing Cleanser
  Een effectieve cleanser voor gezicht en hals die tevens dode huidcellen verwijdert. Melkzuur stimuleert de celvernieuwing, vitamine E maakt vrije radicalen onschadelijk en herstelt het vochtgehalte en rozenolie kalmeert. Bevat geen chemische kleur- en geurstoffen. De huid wordt niet alleen schoon, maar ook zijdezacht. De werkzame stoffen uit de AGE Smart producten worden beter opgenomen.
 • Antioxidant HydraMist
  Een spray die de aanmaak van collageen stimuleert, glycosylatie tegengaat, de huid voorziet van vitamines die vrije radicaalreacties voorkomen, het vochtgehalte herstelt en een direct verstevigend effect heeft. De collageen synthese wordt geactiveerd door magnesium ascorbyl phosfaat en palmitoyl tripeptide-5. Witte thee, zoethout en vitamine E vormen een beschermend schild tegen vrije radicalen en aloe vera en natrium lactaat zorgen voor vocht in de huid. Bevat geen chemische kleur- en geurstoffen. Gebruik HydraMist vóór de dag- en nachtverzorging. Kan ter verfrissing ook over make-up worden gesprayd.
 • Map-15 Regenerator
  Een uniek poeder dat in contact met de huid een zijdezachte emulsie wordt. Bevat het hoogst mogelijke percentage MAP ( Magnesium Ascorbyl Phosphate – een zeer stabiele, niet irriterende vorm van vitamine C) waardoor de stevigheid toeneemt en de huid een frisse, heldere teint krijgt. Witte thee, hyaluronzuur, glucosamine, algenextract, gistextract en phosfolipiden voorkomen vrije radicaal reacties, hydrateren, verbeteren elasticiteit en stevigheid en voorkomen glycosylatie. Bevat geen chemische kleur- en geurstoffen.
  Kan plaatselijk worden gebruikt bij kraaienpootjes, lachrimpeltjes en fijne lijntjes. Meng voor algemeen gebruik dagelijks een kleine hoeveelheid door de moisturizer.
 • Dynamic Skin Recovery SPF 30
  Een lichtgewicht moisturizer die beschermt tegen AGE’s, MMP’s, vrije radicalen en UV-stralen. Een gepatenteerde polypeptide in combinatie met glucosamine en soja stimuleert de collageen aanmaak waardoor de huid verstevigt. Het huidmechanisme dat vrije radicalen bestrijdt wordt verstevigd en veroudering door de reactie van suikermoleculen met eiwitten (glycosylatie) wordt voorkomen. Polyfenolen uit witte thee gaan de afbraak van collagene en elastine vezels tegen, hyaluronzuur herstelt het vochtgehalte, teunisbloemolie versterkt de huidbarrière waardoor vocht niet onnodig kan verdampen en phyto-oestrogenen uit soja herstellen het oestrogeen gehalte dat terugloopt bij een oudere huid en stimuleren de collageen synthese. UV-A en UV-B stralen worden geblokt door fysische filters. Breng rijkelijk aan over gezicht en hals, bij voorkeur een half uur voor het naar buiten gaan.
 • Renewal Lip Complex
  Een heerlijke naar frambozen smakende lipverzorging. Herstelt de huid van de lippen, beschermt tegen vrije radicalen en AGE’s, hydrateert en verzacht fijne lijntjes. Lippenstift brengt mooier aan als eerst Renewal Lip Complex wordt gebruikt. Hyaluronzuur dat duizendmaal het eigen gewicht aan water op kan nemen, hydrateert en verbetert de elasticiteit. Vitamine E, avocado olie, shea butter en cacaoboter maken een ruwe huid glad en hydrateren. Palmitoyl oligopeptide verzorgt de tere huid van de lippen en vermindert fijne lijntjes rond de mond. Bevat geen chemische kleur- en geurstoffen. Om de huid te verbeteren minstens twee keer per dag gebruiken.
 • AGE Smart Skin Kit
  In deze kit zitten reisverpakkingen van Skin Resurfacing Cleanser, Antioxidant HydraMist, Map-15 Regenerator, Dynamic Skin Recovery SPF 30, MultiVitamin Thermafoliant, MultiVitamin Power Firm for Eye and Lip Area en Renewal Lip Complex. Ook een ideale kit om de producten eens te kunnen proberen.
 • AGE Smart behandelingen
  SK!N face2face heeft eveneens AGE Smart behandelingen. Wanneer die regelmatig worden ondergaan is het effect van de producten uit de Age Smart Line nog vele malen groter.

Bestaande producten uit de AGE Smart serie zijn:

 • MultiVitamin Power Recovery Masque
  Dit masker bevat geconcentreerde antioxidanten, de vitamines A,C en E, plus plantenextracten die een gestresste huid kalmeren, roodheid verminderen en de soepelheid herstellen. Ideaal voor een beschadigde en een door zon verouderde huid.
 • MultiVitamin Power Concentrate
  Dit concentraat met vitamines A, C en E verbetert elasticiteit, stevigheid en regeneratie. Tevens herstelt het het herstellend vermogen van de huid, verzacht en tonifieert.
 • MultiVitamin Power Firm for Eye and Lip Area
  Bestrijdt fijne lijntjes rond ogen en mond. Bevat geconcentreerde antioxidanten in de vorm van vitamines. Beschermt de huid met siliconen en algenextract. Dit serum beschermt vooral tegen vrije radicaalreacties en vochtverlies. Het verbetert de elasticiteit en de stevigheid van de huid.
 • Super Rich Repair (verbeterd)
  Een super geconcentreerde rijke crème voor een chronisch droge, vochtarme en voortijdig verouderende huid. Herstelt en beschermt. Het is de “rijkste” moisturizer van Dermalogica. Verzacht, hydrateert en herstelt het vocht van de meest dorstige huid, is een beschermend “zalfje” tegen extreme kou en droge leefomgevingen.
 • Power Rich (nieuwe verpakking)
  Een krachtige moisturizer die de productie van collageen stimuleert, stevigheid en elasticiteit verbetert. Een mix van multivitamines en plantenextracten hydrateert, exfolieert en helpt de tekenen van veroudering te keren.

Persbericht: Dermalogica

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Facebook of Twitter!