Age Smart van Dermalogica nieuwe anti-rimpeltheorie

Kun je je nog herinneren dat de Amerikaanse celebdokter Frederic Brandt in mijn interview met hem zo hamerde op het terugdringen van suiker in de voeding? Er ontstaat een proces dat glycatie heet en het veroorzaakt een verharding van collagene en elastiene weefsels. Zijn nieuwste serum moet antwoord bieden. Maar er zijn meer merken die de theorie omarmen, zoals Dermalogica, dat nu met de Agesmart lijn niet alleen schade door uv-straling, maar ook door glycatie wil bestrijden.

Het is een fascinerende zienswijze, die vooral door studies bij diabetespatienten aan het licht is gekomen. Natuurlijk blijft bescherming tegen UV-straling het allerbelangrijkste en een gezonde voeding met niet teveel suikers. Maar dat er nu mondjesmaat steeds meer producten komen die hier op cosmetische wijze op in spelen vind ik apart. Ik kan nog niet genoeg wetenschappelijk bewijs vinden dat het namelijk werkt, om via een creme die aantastingsprocessen te stoppen. Er zullen ongetwijfeld aanwijzingen zijn, die bedrijven er dus al toe doen besluiten om wel producten gebaseerd op deze theorien te introduceren. Nu is de Agesmart lijn van Dermalogica zo breed opgebouwd dat er natuurlijk voldoende stoffen inzitten die in ieder geval de vrije radicalenbestrijding aanpakken, met krachtige anti-oxidanten, en peptiden en hyaluronzuur om de veerkrachtige weefsels te beschermen en een goedwerkend uv-filter.

De lijn bestaat uit maar liefst 10 producten: een cleanser met melkzuur dat dode huidcellen verwijdert, een hydramist dat onmiddellijk al wat vocht op de huid legt, een bijzonder poeder dat in contact met de huid een emulsie wordt en heel veel vitamine C bevat dat de teint verheldert; het kan plaatselijk gebruikt worden of gemengd worden door de bijpassende lichte moisturizer met hoge uv-bescherming SPF 30. Verder is er nog een speciale lippencreme die fijne lijntjes verdoezelt en de lipstick langer vasthoudt.
De producten kosten tussen de € 32,- en € 199,-. Als je het eens wilt uitproberen, koop dan een travelkit, daar zit alles in voor samen € 59,-.

Bron: blog.nl

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Facebook of Twitter!